Ingefära fläsk recept

Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Skala och skär ingefäran i strimlor, och hacka den fint. hackat fläsk eller kycklingkött. Blanda ingefära och räkor med soja, kinesisk sesamolja och vitpeppar
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 2 msk färsk ingefära
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 2 msk färsk ingefära
Fläsk Vindaloo som i Goa

Fläsk Vindaloo som i Goa

Mixa vitlök, ingefära, spiskumminfrön, den blötlaggda chilin, maltvinägern och lite av vattnet från chilin
Rödbräserat fläsk

Rödbräserat fläsk

Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten
Krispigt fläsk i hoisinsås

Krispigt fläsk i hoisinsås

Fläskkarré800 g fläskkarré 1 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 dl matolja. sallad1 isbergssallad 1 msk soja 1 knippe salladslök 1 ingefära, liten bit, finstrimlad
Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

2 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja) 500 g fläskfilé, tärnad 1 lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, tunt skivade 3 cm färsk ingefära, skalad och riven 1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad 4 msk crunchy jordnötssmör 1 msk ketjap manis 2 msk soja 2 tsk fisksås 400 ml kokosmjölk 200 g babyspenat
Knaprigt fläsk med asiatisk plommonsås

Knaprigt fläsk med asiatisk plommonsås

Lägg fläsket i en ugnsform med svålen neråt. Ta ut fläsket och låt vila en liten stund. Under tiden fläsket är i ugnen gör plommonsåsen

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 2 msk färsk ingefära. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé 1 stor burk bambuskott (Eldorado 425 g) 1 burk champinjoner (Eldorado 290 g) 1 purjolök i 1-1½ cm bitar 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 2 msk färsk ingefära 3-4 msk olja 1 msk fisksås (Santa maria Thailand) 1 msk oystersås (Santa Maria Thailand) 1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy) 1 msk pressad citron 5 dl vatten 1 hönsbuljongtärning Sambal oelek för styrka efter smak 2½-3 msk majsstärkelse Vatten
Fläsk i sötsur sås

Fläsk i sötsur sås

500g fläskkött i strimlor. 1msk riven färsk ingefära. Blanda alla ingredienser och låt fläskköttet marienera i 10 minuter. Häll av frityroljan från pannan men spara ungefär 1tsk olja, häll i såsen och låt puttra 2 minuter, lägg i fläsket och blanda runt i 2 minuter till. 500g fläskkött i strimlor. 1msk riven färsk ingefära