Men jag tänkte dela med mig av min två andra kola recept, eller snarare recept på smaksättningar, eftersom kolareceptet är det samma som till saltlakrits- och pepparkakskolan
120 grader eller kulprovet om du vill ha mjuk kola, 140 grader blir hård kola. TipsSmaksätt kolan genom att låta en delad, urskrapad vaniljstång eller 1 tsk ingefära koka med kolasmeten
Jag älskar kolor men kan tycka att bara göra en helt "vanlig" kola kan bli lite trist. Kolan har inte en supertydlig ölsmak men ger mer en djupare ton till kolan och en humle-eftersmak
Jag smaksatte kolan med lite ingefära och toppade med flingsalt - blev så gott. Blanda alla ingredienser förutom ingefära och flingsalt i en tjockbottnad kastrull
Farligt goda kakor med smak av kola och ingefära. 50 g smör1 st ägg1 tsk bikarbonat1,5 tsk ingefära1 krm vaniljpulver1 krm salt1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning1 dl fibersirap gold3 dl mandelmjöl3 dl mandelspån1 tsk fiberhusk1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl. 50 g smör1 st ägg1 tsk bikarbonat1,5 tsk ingefära1 krm vaniljpulver1 krm salt1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning1 dl fibersirap gold3 dl mandelmjöl3 dl mandelspån1 tsk fiberhusk1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl. 1,5 tsk ingefära. 1,5 tsk ingefära