Ingefära päron inkokta recept

Ingas inkokta päron

Ingas inkokta päron

Skala päronen, dela dem halvor och gröp ur kärnhuset. Häll upp i plastburk och fyll på lag så att päronen täcks
Inkokta päron

Inkokta päron

ingefära. På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Den största delen päron kokade jag in i en sockerlag med smak av vanilj och en liten del fick även sällskap av lite saffran
Inkokta päron

Inkokta päron

Koka upp vatten, socker och ingefära och citronskal i en kastrull. fasta små päron. Skala päronen, men behåll skaften
Inkokta marinerade päron i sockerlag

Inkokta marinerade päron i sockerlag

4 stora päron. 3 cm färsk ingefära. 7 dl vatten. 3 dl strösocker. 4 cm vaniljstång. 1 stjärnanis. 0,5 citron. 1 bit hel kanelstång
Päron med vanilj och hasselnötskräm

Päron med vanilj och hasselnötskräm

Koka upp vatten och honung, tillsätt choklad och ingefära. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg i päronen och koka dem nästan mjuka
Päronpaj med ingefära !

Päronpaj med ingefära !

Denna päronpaj med ingefära är faktiskt överraskande god. Ingefäran ger en fräsch och härlig karaktär till pajen och balanseras fint mot det söta

Äppel, päppel, piron – päron

Skala och skiva ingefäran och skrapa ur vaniljstängerna. Inkoktapäron. Eller att plocka päron mitt i högsäsongen, för hand
Veckans matsedel

Veckans matsedel

Vi börjar veckan med att fixa till söndagsefterrätten, inkoktapäron med ingefära. Innan de inkoktapäronen kan en mustig lammgryta med svamp smaka bra,
Päronkyckling

Päronkyckling

Vispa grädden och smaksätt den med riven färsk ingefära, salt och peppar. Bred över kyckling och päron
Ingefärspäron

Ingefärspäron

Skala och riv ingefäran. En ganska så trist efterrätt egentligen, men inkoktapäron får mig alltid att tänka på min farmor och farfar som åt det ganska så ofta
Ingefärspäron

Ingefärspäron

gråpäron). Skala päronen men spara gärna skaftet. Lägg i päronen och sjud dem ganska mjuka, dock inte så de kokar sönder

Inkokta päron

Koka upp vatten, socker och ingefära och citronskal i en kastrull. Skala päronen, men behåll skaften. Om du vill lägga in och spara päronen

Kolasås att servera till inkokta päron

med ingefära. 0,5 tsk ingefäraBlanda grädde, socker och sirap i en kastrull. 0,5 tsk ingefära. 1,5 dl vispgrädde2,5 dl mellangrädde0,5 dl socker0,5 dl sirap1 msk smörev