• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar Rabarbermarmelad. Först en klassisk apelsinmarmelad, en god mustig marmelad och en god och super syrlig och god
Lägg morötter vatten ingefära, apelsiner saft i en kastrull. Tvätta apelsinera noga. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med
Skala och riv ingefära som du gnider in fisken med på den ena sidan. Det är apelsinsäsong och vi som inte orkar hålla på att koka marmelad eller saft kan utnyttja tillgången på de fina frukterna genom att t ex blanda dem i sallader och desserter
Dra sedan en sked genom marmeladen. 2 kg ekologiska apelsiner. 110 cm ingefära, strimladTvätta och borsta apelsinerna under ljummet vatten. 1Spara kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet. 1Rör ner sockret lite i taget och ta i den strimlade ingefäran. 1Marmeladen är klar när den klarar marmeladprov, lägg upp 1 msk av marmeladen på en tallrik och ställ in den i kylen någon minut. 1Skumma av marmeladen ordentligt och häll upp i absolut rena glasburkar
Goda dinkelbullar och hemmagjord rabarbermarmelad med ingefära. Till detta kan man med fördel ha Veronicas rabarbermarmelad med ingefäraTillmarmeladen behöver du följande1. ca 1 kg rabarber i skivor blandas med rivet skal + saft av 1 apelsin och 1 citron samt hälften av sockret och låt stå över natt i bunke med plastfilm över2. ca 1 kg socker behöver man totalt (jag brukar använda syltsocker eller hälften av varje)Till sist rör du ner 1 msk mald ingefära som du först blandat med lite färdig marmelad och nu är det färdigt att fylla på burkar. 1 apelsin och
Kardemumma, ingefära och apelsin. Frukostlycka för mig är en nybakad och frasig frukostfralla med en stor bit chèvreost, denna toppas med en generös klick gyllengul morotsmarmelad
I somras när vi gjorde ett litet stopp i Västergötland och huserade på Sjöbacken Gård B & B kunde jag inte motstå ett örtsalt med smak av apelsin och ingefära