Har ingen aning om jag ställer till nånting med själva inläggningen nu men jag testar i alla fall. Jag började med det här receptet på inlagda rödbetor med vitlök & timjan men har modifierat det ett varv till
Då användes betydligt mindre socker till inläggningar än det matfabrikanterna säljer idag. På bilden ovan ser du de mjölksyrade rödbetor som Ylva Forsberg på Huså Bröd bidrog med recept på till min senaste bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Ta sedan bort all inläggning och skär det du behöver i skivor. Denna gången valde jag att göra min egen lax efter ett recept som jag sett Jamie Oliver göra med rödbetor på
Ta bort all inläggning med händerna (detta kan vara väldigt kladdigt, så återigen vill du kanske ha plasthandskar på dig och ösa ner inläggningen direkt i en plastpåse)
Ta sedan bort all inläggning och skär i skivor. Skala och riv rödbetorna och fördela över laxen. Ta sedan bort all inläggning och skär det du behöver i skivor
En krispig och fräsch inläggning som smakar förträffligt till grillat. Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att ta dem mellan händerna och trycka bort skalet
De rödbetorna tappar ofta färgen när de bli stående i kylen några månader, men min inläggning höll sig röd, fin och god ännu ett år efter att jag lagt in den