Mormors ättiksgurka. Efter ett dygn i saltvatten skär du gurkorna ( gärna med räfflad kniv) samt lägger i rena glasburkar tillsammans med 2 msk gula samt 2 msk bruna senapsfrön, 10 dillkronor,1 kg socker samt 2½dl ättiksprit (12-14%)Smörstekta kantareller och sirapslök till lövbiff och någon form av potatis är en klassiker hemma hos oss. 2 msk bruna senapsfrön
Varva gurkbitarna med dillkronor, lagerblad, senapsfrö, lök och pepparrot i små tärningar. 2 kg små gröna gurkordillkronorett par lagerblad2 msk gula senapsfrön1 bit pepparrot. ca 2 lökar i skivor8 dl vatten3 dl ättiksprit750 g socker3/4 dl fint salt (utan jod - salt med jod kan nämligen ge bismak)Borsta gurkorna väl i ljummet vatten och skär dem sedan i ganska tjocka skivor. 2 msk gula senapsfrön
Vi passar också på att kasta in vårt recept på de inlagda gurkorna som Håkan gjorde för ett tag sedan, dom som vi så stolt visade upp för våra Instagramföljare