Receptet är hämtat ur JamieOlivers kokbok Mat för hela året och är i min mening grymt gott. Passar dock väldigt bra nu på hösten tycker jag då denna inlagdachilin är riktigt fin ihop med en höstig gryta, en schysst bolognese eller naturligtvis en chiligryta
Blanda sallad och mynta i en skål, och i en annan skål blandar du den skivade löken med en rejäl nypa salt och peppar samt en skvätt pressad citron(syran kommer att göra den råa löken mildare och lite inlagd)
Stek chilin i oljan från ansjovisen. Detta recept kommer från JamieOlivers middag på 15 minuter. 4 inlagda ansjovisfiléer + oljan. 1 hackad chili. 4 inlagda ansjovisfiléer. 1 hackad chili
Gnid köttet med salt, peppar och fem-krydda och stek i pannan med 1 matsked olivolja, vänd det en gång i minuten tills det är stekt som du vill ha det i en annan skål, blanda inlagd ingefära, saften från 1 eller 2 lime, fisksås, soja och sesamolja, strimla sedan chilin fint och tillsätt den. Receptet kommer från kokboken Middag på 15 minuter av JamieOliver. 5 st röd chilifrukt. 100 gram inlagd ingefära
* Lägg på salamin, paprikan och chilin ovanpå osten* Grädda till lagom yta på grill* Lägg på kryddörter och ringla över balsamicoFikon och roquefortpizzaNågra bitar roquefort per pizzaTorkade fikon, gärna inlagda i rom alternativt droppe honungGör så här
Jag gick igenom lite bilder och hittade denna opublicerad så idag delar jag med mig av ett smarrigt recept från JamieOlivers "30-minute-meals". Fisken600 g torsk1 tsk fänkålsfrön200 g vitt bröd4 st vitlöksklyftor½ burk sardeller i olja (+ lite av oljan)5-6 st skivor soltorkade tomater1 knippe färsk basilika1 röd chilifrukt40 g parmesanost1 st citronBalsamvinägerEn nypa rosmarinEn nypa timjanSalt & pepparPotatis- & Ärtmos4 medelstora bakpotatisar1 broccolistånd500 g frusna små gröna ärtor1-2 tsk torkad myntaOljaSalt & PepparTartarsås3st cornichons (Små inlagda gurkor)1 tsk kaprisEn liten knippa färsk persilja3-4 st sardellfiléer i olja1 st citron200 g majonäsEn nya paprikapulver1. b) Lägg sardellfiléer, soltorkade tomater, 2 vitlöksklyftor, chili, parmesan och basilika i matberedaren, tillsammans med skalet och saften från 1 citron och balsamvinäger. 1 röd chilifrukt