Skiva lök och morot tunt. Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
Varva svamp, lök och morot i en ren glasburk. Hållbarheten blir lång av salt och ättika, det är faktiskt bara vi här i Sverige som använder så hög halt av socker i våra inläggningar
Jag lägger i löken och samtliga ingredienser när lagen fortfarande är varm och låter den sen kallna. Jag tänkte hålla mig till en svensk klassisk husmansvecka såhär i höstrusket och först ut ett vansinnigt gott recept på stekt, inlagd strömming
Skiva lök och morot tunt. Mindre sötning med socker/honung påverkar inte hållbarheten på inläggningen. Salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
Pesto Genovese, grillad inlagd paprika, zucchini eller någon röra som du har köpt färdig. Tomatpeston jag använde innehåller nämligen vitlök som inte står högt i kurs för honom
Picklad rödlök (eller inlagdrödlök) är en sån där sak som är perfekt att ha i kylskåpet. Så länge du använder något verktyg när du tar löken (fingrar tillsätter bakterier och förkortar hållbarheten) så håller löken tills den är slut