I Sverige görs kåldolmar ofta med brunkål vilket ger en lite sötare smak, men på Balkan är det surkål som gäller och den inlagda vitkålen ger en syrlig och frisk smak till rätten
Skala och finhacka löken. När riset är nästintill färdigt tillsätt paprika, smör och parmesanost. Ta ur chorizon ur sitt fjälster och hacka innehållet grovt
Skala och finhacka vitlöken. Skala strimla löken. Ha i lagerbladet, paprikapulvretoch svartpepparn. Jag bytte ut nötköttet och köttbuljongen i originalreceptet mot gröna linser och svampbuljong, och ändrade lite på tillagningssättet
Skala och finhacka lökochvitlök. Blanda ner paprikanoch pastan och smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet, tillsätt lite smör eller olja, rör om och låt svalna
Mjukgör vitlökenochlöken genom att lätt fräsa i lite olivolja i en kastrull. Det är gott att servera lite inlagda grönsaker till, vi valde lite paprika, oliver och kronärtskocka som vi hällde lite pesto utrört i olja över
Precis så är det med dagens fiskgratäng där ingredienserna är sex till antalet, fisk, purjolök, ajvar relish, inlagdpaprika på burk, grädde och crème fraiche
Skala lökenochvitlöken. Klyfta vitlöken. Koka upp vatten och låt grönsakerna koka i ett par minuter, paprikanoch squashen behöver inte mer än doppas i vattnet