Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Lagen kokar du genom att blanda vatten, socker, ättikssprit samt senapsfrön i en kastrull
Koka upp vatten, socker och ättika. Idag när vi var och handlade så såg jag jättefin krondill och Västeråsgurka så jag bestämde mig för att göra inlagd gurka
Rör ihop lag, rör lite då och då tills socker och salt är löst i vätska. ca 1 kg västeråsgurka (skrubbad och sköljd). 4 dl strösocker. ca 1 kg västeråsgurka. 4 dl strösocker
Koka samtidigt lagen med ättikssprit, socker, vatten och senapsfrö. Inlagd gurka. Som ni förstår så skulle man ha lagt in Västeråsgurkan när den var i säsong vilket är tyvärr bara är juli-sept
Den lilla tänker jag ge bort till en person som jag vet älskar inlagd gurka. Koka en lag med 1 del ättika, 3 delar vatten, 2 delar socker. 2 delar socker
Blanda ättikslagen med ättika, socker, vatten samt kryddor som , senapsfrön, skalad grovhackad pepparrot, dillkronor eller dillfrön samt vitpeppar i en kastrull
1 dl socker. 1 dl socker. Elin skriver. Här i Örebro där jag bor har jag hittat en jättemysig fin liten gårdsbutik bara 20 minuters promenad från min lägenhet