Och att det är roligt att päronen försöker bygga koja varje kväll. God morgon. Trodde jag var färdig med att skriva om det här med dålig nattsömn och tidiga mornar men tydligen inte
Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde
Pova hallon, björnbär, blåbär, rabarber, äpple, päron, plommon, persika, nektarin, fikon till exempel (jordgubbar blir dock inte så lyckade, de tappar saften i värmen och blir vita, slabbiga och smaklösa)
Vi gör våra toscapäron på redan tillagade päron, alltså inlagda (från burk) eller inkokta. Våra egna inkokta päron kan ni hitta här, och de går utmärkt att frysa