Om man vill lyxa till det lite extra, så är det gott med päroncidertill gärna Somersby. Maken började experimentera när vi kom hem och han fick till två riktigt goda burgare i detta inlägg presenterar jag en av dessa
* Kärnfrukter (äpplen, päron) för förvaring skulle vara fullt mogen. "Den egentliga högsommaren, då köttet vanligen står något högre i pris, lämnar för skafferiet ett så stort antal grönsaker och bär till inläggning, att den omtänksamma husmodern nu förser sig, medan tid är
Skölj och dela äpplet/päronet i tunna klyftor. Ta upp köttet från grytan, sila ner vätskan i en liten gryta och red av till lite simmigare konsistens, vill man kan blanda ner crème fraiche och smaka av med
Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde