Inlagda päron till kött recept

Gourmetburgare med ädelost, päron och bacon.

Gourmetburgare med ädelost, päron och bacon.

Om man vill lyxa till det lite extra, så är det gott med päroncidertill gärna Somersby. Maken började experimentera när vi kom hem och han fick till två riktigt goda burgare i detta inlägg presenterar jag en av dessa

Matrelaterad historia - blandat

* Kärnfrukter (äpplen, päron) för förvaring skulle vara fullt mogen. "Den egentliga högsommaren, då köttet vanligen står något högre i pris, lämnar för skafferiet ett så stort antal grönsaker och bär till inläggning, att den omtänksamma husmodern nu förser sig, medan tid är
INLAGD RÖDLÖK & GURKBÅTAR

INLAGD RÖDLÖK & GURKBÅTAR

Här kommer två snabba inläggningar som blir till goda tillbehörtill vilka rätter som helst. Gröpa ur innehållet (kött & kärnor) med en tesked
Dra en gris i glögg och bjud några goda tillbehör till!

Dra en gris i glögg och bjud några goda tillbehör till!

Skölj och dela äpplet/päronet i tunna klyftor. Ta upp köttet från grytan, sila ner vätskan i en liten gryta och red av till lite simmigare konsistens, vill man kan blanda ner crème fraiche och smaka av med

Julmatsplaner - favoriterna från julbordet till lunch och lyxig middag med vilt!

Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde
Lammytterfilé och Pinot Noir

Lammytterfilé och Pinot Noir

Det hade nämligen blivit en liten fin lammytterfilé kvar efter en cook a long, några päron fanns i fruktskålen och en bit Västerbotten i kylen

Vårinspiration

Päron och äpplen kan lagras länge men annars blir det fryst eller inlagd frukt, eller exotiska frukter som mango, ananas eller physialis

Råbiff — recept

Servera med skivat päron, inlagd ingefära och varsin rå äggula. Knåda köttet en stund och tillsätt lite vatten