Inlagda rotfrukter ättika recept

Söndagsstek

Söndagsstek

Skala och rensa rotfrukter, persilja och lök. Blanda med ättika, socker, salt och persilja i en bunke. 3 msk ättika 12%
Rödbetor på två sätt

Rödbetor på två sätt

Inlagda rödbetor har alltid varit något jag tyckt mycket om, men de köpta är tyvärr alldeles för söta för mina smaklökar idag
En varieté på betor och smaker

En varieté på betor och smaker

Till betorna serverar jag ångad romanesco, halstrad morot, inlagda granskott, pocherat ägg, knaperstekt avrunnen pancetta, fetaost, valnötter, honung, bulls blood (lila microbladsallad), krasse och skirat smör
Kalas på högrev!

Kalas på högrev!

Köttet har så att säga fått koka med en del rotfrukter, skalrester och puts, i så där ca 2 timmar och i det här läget är köttet så mört att det nästan faller sönder, då lyfts det upp och skärs i mindre bitar och läggs i en form för pressning och får ligga i press helst natten över. Min högrev blev en kombination av pressläggning och varmrätt, Högreven kokades i rött vin i ca 3 timmar tillsammans med några lökar, en morot, palsternackor och en och annan rödbeta, några pepparkorn, ett lagerblad och en aning ättika för att ge den välbehövliga syran i rätten

Hjort Stroganoff med rostad majrova

Rostade rotfrukter. Blanda socker, ättika, vatten och salt i en bunke. Rostade rotfrukter. Skölj och skär rotfrukterna i klyftor och lägg dem i en bunke

Inlagd rotselleri med kanel

Koka upp vatten, socker, ättika, kanel och salt och rör så att sockret löses upp. Skala rotsellerin och skär den i stavar

Söndagsstek

Skala och rensa rotfrukter, persilja och lök. Blanda ättika och socker späd med varmvattnet så sockret löses snabbt