Inläggning av västeråsgurka recept

Inlagd Västeråsgurka

Inlagd Västeråsgurka

I våra odlingar förekommer alltid ett gäng gurkplantor som ger oss färsk gurka under senare delen av sommaren
Inlagd västeråsgurka

Inlagd västeråsgurka

Inläggningslag. Häll av saltlagen och skölj gurkan lätt. västeråsgurka Inlagd västeråsgurka. Inläggningslag
Inlagd västeråsgurka

Inlagd västeråsgurka

inläggningar, saft, marmelad. Häll av saltlagen och skölj gurkorna lite lätt. Inläggningslag. Inläggningslag
1-2-3 inläggningar på G!

1-2-3 inläggningar på G!

Att lägga in (pickla, syra) är ju det perfekta sättet att förlänga säsongen på favoritgrönsakerna. Inlagd Västeråsgurka med krondill & pepparrot
Fru Olssons Västeråsgurka

Fru Olssons Västeråsgurka

Slå av saltlagen, låt gurkorna rinna av. 2 kg Västeråsgurka. Borsta gurkorna väl. Saltlag. blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält
Inlagd gurka – köp hem Västeråsgurkor!

Inlagd gurka – köp hem Västeråsgurkor!

Var noga med att dina burkar är rena så att det inte följer med någon smuts i inläggningen. Har du sett att det just nu nästan kryllar avVästeråsgurka” i affärerna
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Vichyvatten gurka.

Vichyvatten gurka.

1 dl medelhavssalt (blir mildare smak). LAGEN SKA INTE KOKAS. Skiva gurkorna. Blanda alla ingredienser(utom dillen)
Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Vill du göra en snabbare inläggningav vanlig slanggurka kan jag rekommendera pressgurka. Nedan finner du receptet på den inlagda västeråsgurkan, ett recept som mamma i sin tur fått av vår dåvarande granne Britt
Hemgjord saltgurka

Hemgjord saltgurka

Det går även utmärkt att fördela dem hela ståendes i glasburkar för inläggning. Koka upp lagen av vatten, salt, socker samt ättiksprit tills allt löst sig
Inlagd skivad Västeråsgurka

Inlagd skivad Västeråsgurka

Vill om bara tipsa om att vill du lägga in Västeråsgurka, prova istället receptet under kategorin "inläggningar" och "Västeråsgurka andra försöket"
Inlagda gurkor

Inlagda gurkor

Häll av saltlagen från gurkorna, lägg dem i den rengjorda burken och varva med skivad pepparrot, skivad chili, senapsfrön, vitpeppar och dillkronor
Inlagd saltgurka

Inlagd saltgurka

Låt dig väl smaka, du får dock bida din tid, om tre veckor är resultatet av dagens inläggning klart. Här kommer ett av mina mest lästa recept under det gångna året i repris
Snabbinlagd saltgruka

Snabbinlagd saltgruka

Dessutom har den här inläggningen fördelen att det går att börja nalla av gurkorna redan efter en vecka
Bostongurka

Bostongurka

Rör ner pepparroten och natriumbensoatet utrört i lite av den heta massan. Hållbarhet, minst 6 mån 1 kg västeråsgurka
Syltad gurka med stjärnanis och chili

Syltad gurka med stjärnanis och chili

Och så hittade jag på en kryddig inläggning som kommer att smaka ännu bättre när den stått och gottat sig några veckor