Jag kommer från Iran och där har man inte samma fika-kultur som i Sverige. I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Kashk är en slags avrunnen yoghurt som de använder sig av i Iran som smakar rätt mycket och saltigt. Eftersom jag är ett stort fan av aubergine så föll jag pladask för denna rätt som heter kashk bademjan på persiska
Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är en favorit i Iran och även i Afghanistan. Taftoon (nan e taftoon) är ett persiskt tunnbröd som tillagas i stekpannan
Salladen är vanlig i Iran (eller i hela mellanöstern egentligen) och heter shirazi. . Först ville jag skriva originalnamet på maträtten som rubrik, men tänkte att det kanske inte sa så mycket om vad det egentligen var
Salladen heter shirazi då receptet ursprungligen kommer från staden Shiraz i södra Iran. Frisk och syrlig persisk tomat- och gurksallad med smak av mynta