Solen strålar in genom de stora fönstren och glasdörrarna och det blir varmt som i Italien, så då får det bli lite inspiration från landet där citroner och apelsiner växer
Och så har vi besökt Italien och Rom. Redan de första timmarna i Italien och jag var kär. denna gång över tapas och ett glas italienskt rosé vin för mej
Denna heta sommar har gjort att tiden för middagen kommit att förskjutas allt mer, vem orkar laga mat eller äta mat när det är +28 utomhus och i bästa fall bara +30 i köket
Risotto är en av mina favoriträtter i Italien och den går att variera i all oändlighet. Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto
I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Gnocchi är mjuka nudlar eller klimpar som lättast görs av pressad potatis
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Bologna som är Italiens gastronomiska hjärta levererade verkligen god mat överallt, det sägs att det serveras lika god mat på vilken trattoaria den än väljer
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Risotton kommer ursprungligen från Italien där det är det vanligaste sättet att tillaga ris och det är väldigt vanligt att den innehåller parmesan, smör och lök (förutom någon typ av buljong) oavsett vilken variant man sedan gör