Du låter den svalna helt innan du häller smeten i glassmaskin eller lägger den i frysen. Jag älskar glass, och igår gjorde jag en supergod italiensk krämig gelato
Underbar italienskmandelglass, serverade i fina hjärtskålar som jag hittade häromdagen. I fredags gjorde jag en så god mandelglass som jag gärna delar med mig av receptet
svartvinbärsmousse enligt detta recept, och en halv sats italiensk maräng (inte. hälften i en glassmaskin och frys under omrörning tills glassen känns smidig
Som vanligt är det italienskglass, gelato, för det tycker jag är godast. Kör smeten i glassmaskin. Här kommer receptet på glassen ifrån citrusdesserten jag skrev om igår
Kör därefter smeten i en glassmaskin. Häll choklad blandningen i en mixer och tillsätt glassen. 250 g Vaniljglass. 100 g Strösocker (till Italiensk maräng). 2 msk Vatten (till italiensk maräng). 250 g Vaniljglass. 100 g Strösocker (till Italiensk maräng). 2 msk Vatten (till italiensk maräng)
Semifreddo är lättare att göra än riktig glass och framför allt behövs det ingen glassmaskin. Det blir lite isigare och inte lika krämigt, men Artusis recept är bättre än alla andra vi testat
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Snälla ni som har en glassmaskin. Ikväll blev glassen såååå god. Felet jag gjorde igår, som ledde till för mjuk glass, var att jag hade för få ägg i smeten
Häll den färdiga blandningen i din glassmaskin (allt kanske inte ryms om det är en liten glassmaskin så kolla kapaciteten för just din och anpassa mängden efter det) och låt gå enligt din glassmaskins anvisning