Vi rekommenderar att man börjar med att koka broccoli till gratängen, tar upp den med hålslev, kokar pastan i samma vatten under tiden som man steker bacon och hackar purjo
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Det blev ett italienskt vin, från Sicilien närmare bestämt, vid namn Pasqua Chardonnay Grillo som klassas som "friskt och fruktigt" och ska smaka päron, galiamelon, vita blommor och citrusskal
En pastasås som vi åt förra fredagen och som ackompanjerades av ett gott, rött italienskt vin. Maten som vi bjuder er på idag blir varken med thailändsk eller svensk inspiration utan snarare italiensk
Till fiskgratängen åt vi risoni, ett litet kärt pastakorn som ser ut som en tvilling till riskornet men som går mycket snabbare att koka och har en helt annan konsistens
Anne-Sofies italienskalax med saffranspasta. De italienska influenserna kommer antagligen ifrån att röran på toppen innehåller soltorkade tomater, men om det räcker för att göra den så värst italiensk det vete hundan
Italienskt. Barnen låter tillexempel chilipastan stå…. köttbullar i bitar, kokt/stekt lax, ärtor, fräs av rotfrukter med persilja och vitlök, broccolibuketter, potatisbitar… stort sett alla sorters rester från kylskåpet
Sista mellolördagens huvudrätt blev alltså kyckling med en massa god sås, pasta [som jag just nu inte kommer ihåg vad den heter men det var en för mig icke tidigare lagad och ett nytt namn] och till det en mycket enkel sallad bestående av ruccola, bladspenat och rödlök badandes i olivolja, italiensk salladskrydda, lite vinäger och lite grann salt
Italiensk salladskrydda. Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskaka med rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt