Jäst limpa recept

Enkel limpa utan jäst

1 limpa. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form och mjöla den. Blanda de torra ingridienserna i en bunke, tillsätt filen och sirapen och blanda försiktigt (det kan bli segt om man arbetar degen för länge)
Siraps limpa

Siraps limpa

Häll över den smulade jästen och blanda i övriga ingredienser. En söt limpa som är ganska maffig och kanske extra god till helgens frukost
Norska limpor

Norska limpor

Rör ut jästen i lite av degspadet. 50 gram jäst. Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Smula ner jästen i en bunke. Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Smula Jästen i en matberedare. Lös upp jästen i vattnet. 50 g jäst. Värm vattnet till 37 grader. Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter
Rågsikts limpor

Rågsikts limpor

Smula sönder jästen i en bunke tillsammans med socker och salt. Värm vatten och olja i en kastrull på spisen tills det är fingervarmt, häll det sedan i bunken med jäst och blanda till jästen smält
Saftig limpa

Saftig limpa

Smula ner jästen i en bunke. Forma degen till en limpa och lägg i en långform som du smort in eller lägg i bakplåtspapper i formen
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Lös upp jästen i vattnet. En man tager vad man haver limpa. En limpa. För upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda ihop degen för att sedan forma den till en limpa
Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

Smula ner jästen i en degbunke. Lägg dem i väl smorda limpformar eller lägg dem i en klädd långpanna (lägg bakplåtspapper mellan varje limpa eller pensla sidorna med lite smält smör)
Grova limpor

Grova limpor

Degen innehåller inte så mycket jäst och har därför relativt lång jästid. Rör ut jästen i filen i en stor degbunke
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Smula ner jästen och rör tills den löst sig. 50 g jäst. Värm filmjölken till den blir fingervarm (37º), helst i en stor gryta
Limpa m havssalt

Limpa m havssalt

25 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap 12 dl vetemjöl special. 25 g jäst. 2 limpor. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt
Skånsk limpa

Skånsk limpa

Lös jästen i vattnet och häll det i bunken. 50 g jäst. Dag 1. Mät upp fint rågmjöl i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll det äver mjölet
Nyttig limpa

Nyttig limpa

Lös jästen i vattnet och häll det i bunken. 50 g jäst. Dag 1. Mät upp grovt rågmjöl i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll det över mjölet
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Smula ner jästen i en bunke eller burk med lock och rör ut med kallt vatten. Baka ut varje del till en limpa
Snabba limpor

Snabba limpor

Smula jästen i en skål. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen. 50 g jäst (1 pkt). Smörj en långpanna eller lägg på ett bakplåtspapper