Späd med tomater, fond och vatten och koka upp under omrörning. Skär korven i bitar. Fräs lök, vitlök och korv i oljan, ca 5 minuter under omrörning. Rör ner riset och låt det fräsa med 1 minut. 6 st korv
Lite rökighet får man från korven men det skulle nog inte skada med lite bacon också. Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser
Smaka av med salt och peppar. Dela korvarna i bitar. Garnera med timjan och oregano. Tillsätt korv, lök, vitlök, cayenne-peppar, timjan och oregano, och låt fräsa i 2 minuter. 4 st kabanosskorv. 500 g räkor med skal
Jag har sett många varianter på jambalayamed ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor. Det jag gillar med den här jambalayan är att det blandas så mycket smaker ihop
Skär korven och paprikan i bitar och stek i en stekpanna med en klick smör. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken, fräs i en stekpanna med en lite klick smör