Igår gjorde jag en jambalaya till middag. Vi serverade jambalayan med en klick aioli och en sallad. Så var det söndag kväll och ännu en fin helg har gått
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g kött 1 st Gul lök 1 st Grön paprika 1 st Röd paprika 1 msk cajunkrydda 3 dl Basmatiris 400 g Krossade tomater 5 dl Kycklingbuljong salt och peppar Till servering Persilja (hackad) Matlagningsyoghurt
Inspirationen till jambalayareceptet fick jag från recept. Jambalaya är ju något som man kan variera hur mycket som helst, man kan ha kyckling, korv, bacon, räkor, kräftor, musslor och helst allt på en gång
På senaste tid har jag testat en hel del nyskapande recept som kyckling äpple-curry (som ni för övrigt måste testa), Flygande Jakob, Het Jambalaya, Äppelkaka och Kreolsk gryta för att nämna några
Bayou spicy cajun rub, passar till kött, kyckling, jambalaya och liknande grytor. Så har det sedan fortsatt, alla vill ha receptet efter att ha smakat den
Receptet är som vanligt för 4 pers. Det här en en jätteläcker rätt där allt lagas tillsammans i en stor gryta där det får stå och puttra och gotta till sig i ca 40 minuter…Lite soulfood-aktigt, New Orleans-känsla över rätten, mycket läckert…