Denna enkla o smarriga pizzan kommer från en recept av vår allas JamieOliver. Den tar bara 15-20min om du inte glömmer att hetta upp ugnen. Gräddas i ca 6-7 min
Ta i vinet och låt koka i några minuter. 1,6 kg (ta ut kycklingen ur kylen 30 min innan du stoppar in den i ugnen)2 lökar2 morötter2 selleristavar1 hel vitlök1 citronFärska örterSalt, peppar & OlivoljaGravy. Låt den ligga där och steka i 1 timma och 20 minuter. Salta och ställ in i ugnen 45 min med en bit smör eller margarin. När det har gått kanske 40 min strör du på lite ströbröd på potatisarna och gräddar dem de sista minuterna. 10 min. 30 min
Bilderna är taget med min gamla kamera, vilken skillnad även om jag gillar den och den har tagit många fina bilder så blir just matbilderna bättre med systemkameran
Fräs några minuter. Många har testat JamieOlivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Fyllningen påminner lite om gremolata med vitlök, bladpersilja, citronskal mm. I originalreceptet använde Jamie kycklingfiléer som han fyllde och jag tog quornfiléer
Nu är även jag stolt ägare till en signerad JamieOliver Kokbok. Jag gillar att göra rotsaker i ugn men hittade ett nytt sätt att göra det på i Jamies bok, så att rotfruktena får en härlig krispig yta
Så nu kommer här min macka. Jag tittade på JamieOlivers "30-minute meals" för ett tag sedan, där han tillverkade den ultimata smörgåsen. Ringla över olja och stek i grillpanna ca 1½-2 minuter på varje sida, beroende på hur genomstekt du vill ha köttet. När köttet stekt klart vänds de runt i salsan på skärbrädan och låt dem ligga där och vila 5 minuter
Den andra blev en ny gryta som jag hittade i min nya kokbok med JamieOliver. Fräs på några minuter. Skiva upp 2 av de gula lökarna och lägg i en skål ihop med köttet skuret i mindre bitar
Det är väl inte precis en hemlighet att jag är ett stort fan av JamieOliver. Här är min version av den spanska chorizo- och tomatsalladen (som du bara måste testa)
JamieOlivers youtubekanal, Jamie’s Food Tube är helt amazing. För att inte tala om att vi har typ exakt samma smak (minus allt hans jäkla kött då) och han verkar vara en sjukt trevlig snubbe, som bland annat är engagerad i att sprida hälsosammare skolmat till tjockis-västvärlden