Använder som vanligt JanHedhs recept men denna gång kokade jag grädden med citroncest och myntablad och dagen efter så silade jag smeten innan jag körde den i glassmaskinen
Därför blev jag så glad när jag i JanHedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor. Jag var lite skeptiskt inställd till en början, men när jag väl provsmakade den färdiga produkten så var den inte så dum
Kom ju på nu att jag vill köpa JanHedhs bok, Glasspassion. Hade en kartong wienernougat liggande hemma, är inte så förtjust i dom men tänkte att i glass så borde det bli kanongott, ja och det blev det, supermumsigt
Men i Chokladpassion-boken med recept av JanHedh hittade jag en god sorbet som jag vill pröva. Mannen hade önskat vaniljglassen jag gjorde förra veckan men jag hann inte riktigt göra den
Nedan recept inspirerades av följande länk. Chokladglass (se recept längre ner). Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning, elvisp fungerar utmärkt
Frys sorbeten i glassmaskin. Forma vackra ägg av glassen med hjälp av en matsked som doppats i varmt vatten och servera denna trevliga vegetariska förrätt genast tillsammans med gon bröd och smör Rödbetssorbet
På önskelistan står även hans bok glasspassion, vem kunde ha gissat det. Sonen fyllde 3 år igår och dagen till ära bakade jag lite småkakor till han då han inte äter tårta, cupcakes med frosting, choklad och glass om det nu inte är isglass förstås. Receptet kommer från JanHedhs bok 277 sorters kakor, en himla bra bok med massa goda kakor och bakverk som småkakor, biskvier, mazariner, maränger, Petit-fours, tebröd, smördegsbakverk, flarn och massa annat gott
JanHedh som gärna talar sig varm för klassiska bakverk lärde ut nedanstående recept på Langues de Chat "Kattungor" som passar ypperligt som tillbehör till glass eller små puddingar av olika slag
När jag gör glass så utgår ja ifrån JanHedhs recept. Egengjord glass är bland det godaste som finns. Jag, till skillnad mot min man och barn, älskar lakrits så jag kunde ju inte motstå att testa att göra en djungelvrålsglass och gissa vad
Liksom Hedhs andra böcker tjänstgör den hos mig även som uppslagsverk. 277 sorters kakor av JanHedh (2011). Råchoklad, praliner & tryffel, kakor & desserter, drycker & glass av Elisabeth Johansson (20120)
Båda böckerna är skrivna av JanHedh, en av Sveriges främsta konditorer, en förebild och även grundare till det cafe som jag och min kusin besökte i lördags - Olof Viktors café - som ligger mellan Simrishamn och Ystad