Jan hedh rågbröd recept

Finskt rågbröd med surdeg

Finskt rågbröd med surdeg

Dag 1. Blanda med visp i en degbunke på 4 liter samman vatten, surdeg och rågmjöl. Täck med plastfilm och låt jäsa i avstängd ugn 12-16 timmar
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Det här surdegsbrödet har jag bakat efter ett recept i boken 'Bröd' av JanHedh. Det är ett jättegott rågbröd med knaprig skorpa
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Receptet kommer från JanHedhs bok “Bröd”. Det här blev ett väldigt gott bröd som var ganska lätt att göra, det krävs bara lite tålamod
Surdeg

Surdeg

Information och recept hämtat från denna bok, Bröd av JanHedh Glasburk (att förvara surdegen i). Jag tänkte baka ett rågbröd med min surdeg, recept och bilder kommer på torsdag
Vårt dagliga bröd...

Vårt dagliga bröd...

I höstas provade vi oss fram, tillsammans med JanHedh, för att få fram ett riktigt gott rågbröd som skulle fungera som "vårt" dagliga bröd
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Jag misslyckades totalt med ett liknande bröd för ett tag sedan, då följde jag ett recept av JanHedh och det gick totalt åt pipsvängen
Schweziskt rågsurdegsbröd

Schweziskt rågsurdegsbröd

Jag har återigen låtit mig inspireras av JanHedh och detta är min tolkning av hans recept Wallis rågbröd