Han skriver vidare att det pågått en strid om vem som skapade receptet från början - OGO Konditori i Stockholm eller Oskar Bergs Hovkonditori eller Hovkonditoriet på Regeringsgatan
Klassiskt svenskt wieneranslag (JanHedhs). Tyvärr var luftfuktigheten helt bisarr här när jag gjorde marängerna och jag tror jag tog ut dem liiite för tidigt ur ugnen, så ytan som var så slät och fin från början blev något skrynklig över natten
a JanHedh, Magnus Johansson och Lars Wallin. För även om jag känner att banan i banankakor, mosad banan i tårtor eller bara skivad i desserter bara är fel så är denna paj gudomlig
Jag har bara ändrat lite i tillvägagångssättet på tårtbotten, där jag var JanHedh trogen. Det finns många olika varianter på denna läckerhet, men klassiskt verkar den bestå av följande
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut nötterna till strössel på en plåt med kanter. Rosta dem gyllenbruna under omrörning då och då tills skalet börjar lossna
Receptet kommer från JanHedhs bok 277 sorters kakor, en himla bra bok med massa goda kakor och bakverk som småkakor, biskvier, mazariner, maränger, Petit-fours, tebröd, smördegsbakverk, flarn och massa annat gott
Chokladgelé (JanHedh). Den här tårtan såg jag först i ett inlägg på facebook från den fantastiska bloggen Matgeek, jag lusläste bloggen för att hitta receptet utan att hitta det
Receptet är ursprungligen JanHedhs och Olof Viktors café. Även tack till Jane, Jonathan och Christian som tog med Lillan till vattenlandet i Västervik idag
Så här gör jag, efter ett recept av JanHedh. Tårtor den. Jag bakar numera mina tårtbottnar till klassiska tårtor som prinsesstårta och gräddtårta med varmvispat anslag