JanHedh har skrivit boken "Bröd" som inspirerat mig att börja baka riktigt goda bröd. Det här är baguette från Hedhs bok, fast jag tjongade i ca 1 dl rågsur i poolishen också
Receptet kommer från JanHedhs bok 277 sorters kakor. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Jag tog därför hjälp av bakgurun JanHedh, som gör något som kallas för ”limpblandning”. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Han skriver vidare att det pågått en strid om vem som skapade receptet från början - OGO Konditori i Stockholm eller Oskar Bergs Hovkonditori eller Hovkonditoriet på Regeringsgatan
Därför blev jag så glad när jag i JanHedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor. Jag var lite skeptiskt inställd till en början, men när jag väl provsmakade den färdiga produkten så var den inte så dum
Receptet kommer från JanHedh och är modifierat av den här trevliga Bretzelätande kvinnan. Själv stod jag för en vecka sedan och doppade bretzels för glatta livet, lite sådär casual en onsdagkväll i januari
Jag har bara ändrat lite i tillvägagångssättet på tårtbotten, där jag var JanHedh trogen. Det finns många olika varianter på denna läckerhet, men klassiskt verkar den bestå av följande