Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Nu börjar julen närma sig med stormsteg, något som både gjädjer mig och gör mig en aning stressad. Först ut är en superenkel Janssons frestelse som jag valde att göra med matlagningsgrädde istället för den sedvanliga vispgrädden
Dessutom finns det faktiskt ett recept på en vegetarisk Janssons frestelse i vårt receptskafferi, den blir så otroligt god och vi kan varmt rekommendera den om du vill vidga dina frestelsevyer ännu mer
Grundidén är min systers, hon bjöd mej på en liknande frestelse i somras, eller när det nu var, men jag minns inte hur hon hade gjort, men jag minns vad jag gjorde
Nu är ju jag ett stort fan av riktig Janssons frestelse med mycket ansjovis så jag vet inte om jag tycker att vegetarisk Jansson kan jämföras med den men en god grönsaksgratäng smaksatt med karaktäristiska ansjoviskryddor är det hur som helst
Men jag provade detta och nu kommer jag och göra den varje jul. Tog reda på vad som skulle finnas i en Jansson och satte sedan ihop ett eget recept, allt detta för att överraska mamma igår på julafton
Ugn 200 - 220 grader. Smörj en ugnssäker form, gärna folieform. Strimla potatisen i tunna strimlor. Skala löken och hacka eller strimma tunna i strimlor