För någon vecka sen var jag på en mycket trevligt tillställning på PS Matsal på Söder i Stockholm. Vi hade så otroligt roligt, jag fick träffa gamla bloggarkollegor och stifta bekantskap med några nya
Den här veckan har matlagning inte varit någon prioriterad sysselsättning. 1 hackad tomat och en näve majskorn åkte också i. Sedan hällde jag på någon matskedjapansk soja och 1-2 msk sweet chilisås. 1 hackad tomat
Japanskmat. Tataki är en populär japansk förrätt, som går att göra både på fisk- och nötkött. Japanskt. Stek oxfilén på hög värme i matolja ca 3 till 4 minuter per sida, så att utsidan blir krispig och insidan ”rare”
1 msk Japansk soja. 1 msk Japansk soja. Supergott recept med inspiration från Vietnam. Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska
Receptet är en gammal goding på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder. Ca 6 portioner currygryta 3 st kycklingfilé (hacka i bitar) Ca 10-12 st champinjoner 2 röda paprikor En halv purjolök 1 vitlöksklyfta Ca 1 msk finhackad ingefära 5 dl cremefraiche 2 dl grädde (vanlig grädde eller matlagningsgrädde funkar bra, jag använder vanlig grädde) 1 msk curry 1 st hönsbuljong (kan ersättas med salt eller grönsaksbuljong) 1 msk soja (kinesisk eller japansk funkar bra) Svartpeppar Recept på vegansk currygryta hittar du HÄR
Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japansktmatlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japanskmat
3 blad salladskål (kinakål finns i dem flesta mataffärerna). 3 msk japansk soja. 1 tsk sambal oelek eller 1/2 skivad röd spansk chili (gillar man inte så stark mat hoppa sambal oleken)
Den perfekta maten för de dagar då man hellre är ute än står vid spisen och lagar mat. Lagom klar när det börjar suga i tarmen efter mat, några av tillbehören vinner på att förberedas dagen innan andra vinner snarare på att fixas a´la minute
Jag gick igenom alla bilder jag tagit under hösten när jag lagat mat, ätit ute m. Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig