Japansk mat entrecote recept

Entrecôte på japanskt vis

Entrecôte på japanskt vis

1 msk matolja. 1 msk matolja. Till huvudrätt. Entrecôte på japanskt vis. 4 pers. 600 g entrecôte (i ca 1 cm tjocka skivor)
Japansk afton i Sjöstaden.

Japansk afton i Sjöstaden.

Detta är inget märkvärdigt öl men det är japanskt och passar till dito mat. Rå lax är därför essensen av vad jag ogillar i matväg (förutom slanggurka men mer om det en annan gång) och jag får lite kväljningar bara jag tänker på rå lax
Japanskt på grillen

Japanskt på grillen

Inte lätt alla gånger, för många gånger lagar jag maten och kluddrar ned receptet på en lapp eller direkt i ett inlägg för att sedan bara lägga till en bild

Japanskt i skärgården

Inför midsommar- och Tjustturen grävde jag bland kokböckerna för middagsideér, och hittade en trevlig bok från Allt om Mat som heter ”Köp hem fem”
Entrecote bordelaise med rödvinssås & märg

Entrecote bordelaise med rödvinssås & märg

Fräs i olivolja tills löken blir lite glasig, Tryck ner tomatpuré och fräs den lite till. Så ibland när jag handlar kommer jag hem med rejäla stycken entrecote, märgben och bordeauxvin
Friterad rotselleri, Hoi Sin-marinerad entrecôte och wasabicrème

Friterad rotselleri, Hoi Sin-marinerad entrecôte och wasabicrème

Börja med att marinera entrecôten i lika delar Hoi Sin-sås och japansk soja. Dags att försöka efterapa maten på Buddakan i AC men trots ett idogt googlande har jag inte lyckats få fram vad Szechuan fries är för något (någon som vet
Kinesisk biff med broccoli

Kinesisk biff med broccoli

400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote. 3 msk japansk eller kinesisk soja. 400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote. 3 msk japansk eller kinesisk soja
Koreansk eldbiff

Koreansk eldbiff

Therese och Christos hade bjudit hem oss på middag och de träffade mitt i prick när det gällde valet av mat
Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

Skiva entrecoten tunt och vänd ner i marinaden så, se till att marinaden täcker köttet. Det är inte lätt att som jag, en grå helyllesvensson, ständigt sukta efter lite exotisk maträtter och smaker
Grilla på koreanska

Grilla på koreanska

För genomsnittskoreanen är maten lika mycket hälsa som mättnad. För Jenny symboliserar namnet temat på restaurangen som är rötterna i de koreanska smakerna med lokala råvaror från Sverige, och så klart hennes mathistoria med rötter i Korea och uppväxten här i Sverige
Yakiniku - Biffwok

Yakiniku - Biffwok

Jag älskar japanskmat. Det finns många japanska restauranger i det stora äpplet, och jag blev en stammis på ett par av dem vill jag lova
Bulgogi

Bulgogi

Ta "den koreanska nationalrätten" Bulgogi (påminner en del - föga förvånande - om den mer kända japanska rätten Yakiniku) till exempel
Bibimbap

Bibimbap

Koreansk mat är fräsch och smakrik. 2 dl ris, japanskt eller koreanskt. 2 dl ris, japanskt eller koreanskt
Vegobiffar med quinoa och shiso

Vegobiffar med quinoa och shiso

Vår vän Jonas jobbar på ett japanskt företag som säljer japanska ingredienser till både restauranger, mataffärer och privatpersoner

Yakiniku med sesamfrö och purjolök

Yakiniku - en japanskmaträtt som är så himla god och med massor av smak. Rätten består av entrecote eller ryggbiff, som skivas riktigt runt, (det bästa är att frysa köttet och sedan låta det tina något, då är det lättare att få tunna och fina skivor) som sedan läggs i en marinad med massor av vitlök, ingefära, japansk soja, mirin och svartpeppar
Texmex från grunden.

Texmex från grunden.

Tunnt skuren entrecote marinerad i japansk soja, ananasjuice, vitlök, salt, peppar & spiskummin. Massor av god mat blev det
Yakiniku

Yakiniku

Yakiniku är den japanska varianten av den Koreanska rätten bulgogi som är tunnskivat marinerat nötkött