Detta är inget märkvärdigt öl men det är japanskt och passar till dito mat. Rå lax är därför essensen av vad jag ogillar i matväg (förutom slanggurka men mer om det en annan gång) och jag får lite kväljningar bara jag tänker på rå lax
Inte lätt alla gånger, för många gånger lagar jag maten och kluddrar ned receptet på en lapp eller direkt i ett inlägg för att sedan bara lägga till en bild
Fräs i olivolja tills löken blir lite glasig, Tryck ner tomatpuré och fräs den lite till. Så ibland när jag handlar kommer jag hem med rejäla stycken entrecote, märgben och bordeauxvin
Börja med att marinera entrecôten i lika delar Hoi Sin-sås och japansk soja. Dags att försöka efterapa maten på Buddakan i AC men trots ett idogt googlande har jag inte lyckats få fram vad Szechuan fries är för något (någon som vet
400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote. 3 msk japansk eller kinesisk soja. 400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote. 3 msk japansk eller kinesisk soja
Skiva entrecoten tunt och vänd ner i marinaden så, se till att marinaden täcker köttet. Det är inte lätt att som jag, en grå helyllesvensson, ständigt sukta efter lite exotisk maträtter och smaker
För genomsnittskoreanen är maten lika mycket hälsa som mättnad. För Jenny symboliserar namnet temat på restaurangen som är rötterna i de koreanska smakerna med lokala råvaror från Sverige, och så klart hennes mathistoria med rötter i Korea och uppväxten här i Sverige
Yakiniku - en japanskmaträtt som är så himla god och med massor av smak. Rätten består av entrecote eller ryggbiff, som skivas riktigt runt, (det bästa är att frysa köttet och sedan låta det tina något, då är det lättare att få tunna och fina skivor) som sedan läggs i en marinad med massor av vitlök, ingefära, japansk soja, mirin och svartpeppar