Jag använde mig av ett recept som jag för ett tag sedan rev ut från en Allt om mat-tidning. Jag tycker också att de flesta restauranger är fortfarande rätt dåliga på att servera intressant vegetariskmat
Går att frysa och passar super i matlådan. Ibland hittar man recept som dessa fast de är gjorda på mandel, här är det istället solroskärnor som får spela huvudrollen
Jag hade paprika, chiliflakes och grillkrydda samt pressad vitlök och japansk soja. Nu mådde jag lite bättre i kröppen men i ett försök att köra ut lite mer förkylning ur kroppen satsade jag på att laga utifrån ett recept jag la upp i min artonde (
Vet inte om det är så himla mycket mening med att ge ett recept på detta eftersom jag bara stekte saker jag hade hemma (svamp, sojakorv i slantar, gul paprika, kidneybönor, gul lök) och hällde på resterna från gårdagens soppa istället för typ krossade tomater
Jag började med att klyfta ett paket färska champinjoner i typ fjärdedelar/halvor och stekte dem i en hybrid av balsamico & japansk soja (denna) samt koriander och peppar, länge
brukar jag bara skiva lite grönsaker jag har hemma (ofta morotstavar, gurkstavar och långa purjolöks"strån" tillsammans med koriander), rulla ihop och doppa i japansk soja
Kommentera gärna om ni har tips på vegetariskpåskmat (och annars också). I år har jag inte hunnit satsa lika ambitiöst (jag är upptagen med att lära mig alla hacks för att filma och klippa matfilmer