Det är jag som har tagit vad jag hade hemma och slängt ihop det inspirerad av japanskmatlagning. Den här maträtten är resultatet av precis en sådan session, inspirerad av en cook along som jag var på förra veckan tillsammans med Ta Fram Det Bästa där Jennie Walldén lärde oss att laga japansk nyårsmat
Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japansktmatlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japansk mat
Drizzla över lite seamolja, japansk soja och pressa över en lime. Färgad av en period där aisatiska smaker från lime, ingefära och chili har dominerat min matlagning ville jag därför uppdatera min marinad och göra fläskfilén lite hottare och modernare
japansk mat,. matlagning,. Inlagd västeråsgurka. Inlagd gurka är suveränt till allt från köttbullar med gräddsås till att lägga på leverpastejssmörgåsen
Hemma har J på ett föredömligt sätt stått för i stort sett all kreativ matlagning. 2 dl vitt vin½ dl japansk soja2½ dl kycklingbuljong2 tsk malen ingefäraca 2 cm riven färsk ingefära½ tsk oreganoSaft och skal från ½ apelsin1 tsk sambal oelek1 msk farinsocker2 vitlöksklyftorSalt och svartpeppar½ dl olja1 knippe vårlök eller ½ purjolök (det gröna), finskuren4 portioner vildrisblandning1 paket blandade salladsblad2 apelsiner1 rödlök1 granatäpple, kärnornaDressing