Jordärtskockor mandelpotatis recept

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

900 g tunt skivat renskav (Suovas) 50 g smör 5 lagerblad 5 enbär salt peppar 300 g skogssvamp (Skogschampinjoner, Shiitake, Portabello) 1 gul lök, skivad 1 rödlök, skivad 2 morötter, skivade 1 purjolök, skivad 100 g jordärtskocka, skalade och lättkokta 400 g rostad mandelpotatis
Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

PuréSkala potatis och jordärtskockor. KöttPutsa filén från hinnor. Sätt ugnen på 100 grader. Hacka örterna och rulla köttet i dem samt rikligt med salt och peppar
Lyxig potatisgratäng

Lyxig potatisgratäng

Skala och skiva potatis, jordärtskockor, lök och vitlök. Lägg i potatis, jordärtskockor, lök och vitlök och småkoka i 10 minuter. 5 kg mandelpotatis. 500 g jordärtskockor

Maj säsongsmat klipp för både plånbok & miljö

Häll över i en kastrull tillsätt de kokade jordärtskockorna och buljongvattnet lite i taget. Sparris, salladslök, rädisor, palsternacka, nässlor, rabarber, blåmusslor, svartrot, jordärtskicka, gräslök, savojkål, räkor, vinterpotatis, polkabeta, morot, rotselleri, maskrosblad, ostron, hummer, koriander, harsyra, murklor, ostronskivling, ostron, gul lök, groddar, rödbeta, kålrot, vitlök, purjolök, rödlök, mandelpotatis och gädda
Ella Nilssons rotsaks & grönsakssoppa

Ella Nilssons rotsaks & grönsakssoppa

300 g mandelpotatis i små bitar. 300 g mandelpotatis i små bitar. Igår testade vi ett recept av Ella Nilsson som ingick i en middag till Carl XVI Gustaf då Umeå universitet fyllde 50 år
Helstekt kyckling med rotfrukter och sky

Helstekt kyckling med rotfrukter och sky

jordärtskockor. amadinepotatis eller mandelpotatis. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten 10–15 min. 6 person(er) Ingredienser 1 stor ekologisk kyckling, ca 2 kilo 2 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 tsk nymald svartpeppar Rotfrukter 400 g smålökar, röda och gula 400 g rödbetor 600 g amadinepotatis eller mandelpotatis 1 hel vitlök 2 msk rapsolja 1 msk flingsalt några kvistar timjan och rosmarin Timjansky 2 schalottenlökar 2 kvistar timjan, gärna citrontimjan 1 msk smör 1 tsk rörsocker ca 1 dl sky från kycklingen 2 dl portvin 2 dl rött vin 1 dl vatten 2 msk tomapuré (Mutti Doppio) 1 tärning mörk oxbuljong 2 tsk Maizena majsstärkelse 1-2 msk rödvinsbärsgele ev salt ev nymald svartpeppar Jordärtskockscremè 300 g jordärtskockor 1 dl crème fraiche 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar
Röding med dill- och gräslökssky

Röding med dill- och gräslökssky

Pressa potatis och jordärtskockor. Skala och koka potatis och jordärtskockor, i en kastrull med så mycket lättsaltat vatten att det täcker, i ca 20 minuter eller tills de är riktigt mjuka. 400 g mandelpotatis. 400 g jordärtskockor
» Helstekt kyckling med rotfrukter och sky – Allt om Mat

» Helstekt kyckling med rotfrukter och sky – Allt om Mat

jordärtskockor. amadinepotatis eller mandelpotatis. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten 10–15 min. 6 person(er) Ingredienser 1 stor ekologisk kyckling, ca 2 kilo 2 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 tsk nymald svartpeppar Rotfrukter 400 g smålökar, röda och gula 400 g rödbetor 600 g amadinepotatis eller mandelpotatis 1 hel vitlök 2 msk rapsolja 1 msk flingsalt några kvistar timjan och rosmarin Timjansky 2 schalottenlökar 2 kvistar timjan, gärna citrontimjan 1 msk smör 1 tsk rörsocker ca 1 dl sky från kycklingen 2 dl portvin 2 dl rött vin 1 dl vatten 2 msk tomapuré (Mutti Doppio) 1 tärning mörk oxbuljong 2 tsk Maizena majsstärkelse 1-2 msk rödvinsbärsgele ev salt ev nymald svartpeppar Jordärtskockscremè 300 g jordärtskockor 1 dl crème fraiche 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar
Lammytterfilé med karljohanssky och jordärtskockspuré med tryffelsmak

Lammytterfilé med karljohanssky och jordärtskockspuré med tryffelsmak

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 30 gram torkad karljohansvamp 1 msk färsk timjan , hackad 1 tsk tryffelolja 1 krm vitpeppar , nymald 1 msk smör 0,5 dl balsamvinäger 1 msk smör , till stekning 1 dl ost , vällagrad, riven 2 dl kalvbuljong 1 tsk strösocker 2 msk olivolja 1 msk olivolja , till stekning 2 msk färsk timjan 200 gram mandelpotatis 1 st Schalottenlök(ar) 2 skiva(or) bacon , hårt rökt 1 st Citron , pressad, eller vitvinsvinäger 1 odefinierad flingsalt 700 gram lammytterfilé 500 gram jordärtskocka(or) 1 dl vispgrädde 1 odefinierad salt Köp receptet
Revansch på nyårsmiddagen

Revansch på nyårsmiddagen

Skala jordärtskockorna och tärna mycket fint. 2 normalstora potatisar, eller 4 små, gärna extra god sort typ mandelpotatis. 2 jordärtskockor. 2 schalottenlökar 2 normalstora potatisar, eller 4 små, gärna extra god sort typ mandelpotatis. 2 jordärtskockor smör att steka i