Skala jordärtsskockorna och potatisen, skär dom i bitar. 500 g jordärtsskockor 2-3 potatisar 1 vitlöksklyfta smör 1½ dl matlagningsvin 5 dl buljong 3 dl grädde salt Gör så här. Kram 500 g jordärtsskockor
250-300 gram jordärtsskockor. 250-300 gram jordärtsskockor. Hösttider är härliga tider för rotfrukter. En av de knölar som smakar bäst är jordärtskocka, inte att förväxla med kronärtskocka som är någonting helt annat
Låt koka ihop under någon minut medan du skalar och delar potatisen och jordärtsskockorna. Ingredienser 2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 purjolök (den vita delen) 1 stjälkselleri Salt 400 gram jordärtsskockor 1 potatis 8 dl vatten Grönsaksbuljong
1 gul lök smör eller olja c a 150 g morot ca 150 g kålrot ca 150 g rotselleri ca 150 g jordärtsskockor 1-2 vitlöksklyftor 1 chilipepar (spansk peppar)500 g krossade tomater 1-2 msk tomatpuré 1½ tsk salt 1krm peppar. ca 150 g jordärtsskockor