Jordgubbar marinerade recept

Fläder marinerade jordgubbar

Fläder marinerade jordgubbar

Börja med att skära jordgubbarna i skivor. Placera jordgubbarna i en skål tillsammans med 1dl saft och ställ svalt tills det skall användas. 3dl (150g) jordgubbar
Marinerade jordgubbar

Marinerade jordgubbar

Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i små bitar. Prova er fram med sockret, det är lite beroende på hur söta jordgubbarna är
Marinerade jordgubbar och glass

Marinerade jordgubbar och glass

Skär jordgubbarna i en stor skål. Lägg jordgubbarna och glassbollarna på ett fat, häll över resten av vaniljsirapen och fullända med några droppar avokadoolja
Jordgubbar marinerade i citron och rosmarin

Jordgubbar marinerade i citron och rosmarin

Ett recept ur boken Jordgubbar och rabarber av Sandra Leigh Draznin. Gäller att passa på att testa olika recept i den nu när det finns färska jordgubbar och rabarber

Marinerade Jordgubbar med god sås

jordgubbar.  Dela jordgubbarna och lägg i en skål. Häll det över jordgubbarna och blanda runt. 4 portioner/st
Marinerade jordgubbar med mascarponecrème

Marinerade jordgubbar med mascarponecrème

0,5 l jordgubbar, snoppade 2 krm svartpeppar, nymalen (tellicherry) 4 blad basilika, strimlad färsk 0,5 citron, pressad 1 msk flytande honung 0,5 citron, zest 1 dl mascarpone 0,5 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker

Marinerade Jordgubbar med Vaniljglass

Vi äter myntamarineradejordgubbar i vaniljyoghurt, något som för övrigt är grymt gott till vaniljglass också, och dricker nybryggt kaffe

Marinerade jordgubbar

Nu är det högsäsong för jämtländska jordgubbar, mina kommer från Jordgubbslandet på Rödön. Blanda försiktigt och låt stå en stund så jordgubbarna drar åt sig av vinägern
Marinerade jordgubbar med vit chokladsås & glass

Marinerade jordgubbar med vit chokladsås & glass

JORDGUBBAR, GLASS & VIT CHOKLADSÅS. MarineradejordgubbarRäcker till 4 – 6 personer1 dl socker1 luftig dl hackad basilika1,5 liter sköljda o delade jordgubbarBlanda socker o basilikahack och rör ner i jordgubbarna