Smaksätt medlimesaft. Svärmor bjöd på denna marmelad som vi åt till en norsk ost med kardemumma i. Koka upp rabarber, jordgubbar, delad och urskrapad vaniljstång med syltsocker
Marmeladen provsmakade jag idag på en rostad macka med smör, riven fetaost och lite citrontimjan på. Karins tjuvmarmelad 1 liter jordgubbar 7 dl socker saften av 1 lime eller 1/2 citron Skiva gubbsen och koka med socker och limesaft i ca15 minuter. 1 lime eller
Nu äter jag sällan marmelad, men någon gång ibland så unnar jag mig en nybakad croissant och en kopp cappuccino ute i morgonsolen och då är den här jordgubbsmarmeladenmedlime och vanilj
Riv i skalet från en lime och saften av en halv lime. Smula digestivekexen (ett tips är att lägga kexen i en liten plastpåse och sen krossa med en kavel)
Häll i limesaft och rör om. God marmelad till skorpor, rostat bröd eller croissant1 l jordgubbar, (500 g) 0,5 vaniljstång 250 g syltsocker 1 lime, (ca 1 msk) pressad Skölj och snoppa jordgubbarna. 1 lime
Nedan följer ett recept på hemmagjord jordgubbsmarmeladmed smak av lime. Att göra egen hemmagjord marmelad är väldigt enkelt och det är kul att exprimentera med olika smaker