Koka upp rabarber, jordgubbar, delad och urskrapad vaniljstång med syltsocker. Svärmor bjöd på denna marmelad som vi åt till en norsk ost med kardemumma i
Rör i konserveringsmedel och häll upp på rena burkar. Skölj rabarbern och skär i 1 cm bitar. Koka rabarber och jordgubbar på mycket svag värme under lock i 20–30 minuter. 5 kg rabarber
Grundrecept rabarber och jordgubbsmarmelad. Rabarber och svenska jordgubbar som grund i båda men den ena smaksatt med ingefära och vanilj, den andra med stött kardemumma och vanilj
Väldigt goda med smör och rabarber- och jordgubbsmarmelad. Fredagsscones med kardemumma ca. Skär smöret i bitar och mosa/nyp ihop det med de torra ingredienserna
Här gjorde jag en rabarber och jordgubbsmarmelad. 30 Jun. 06. 26. Trädgårdens skafferi. 0kommentarer. Hur underbart är det inte att kunna ta tillvara på vad trädgården har att erbjuda
Först blev det Rabarbersaft som står i kylen, sedan gjorde jag denna Rabarber och Jordgubbsmarmelad och resten frös vi in för kommande projekt och frugans goda pajer
½ kilo rabarber. ½ kilo rabarber1 l jordgubbar4 dl syltsocker1 Skölj och skala rabarber om den är grov, annars kan du låta den vara. 2 Blanda jordgubbe och rabarbermed socker och låt det stå i ungefär en timme