Såhär lagom till Nationaldagen (och inte så långt till Midsommar heller) har jag ett recept på en fantastiskt god tårta som kommer falla alla jordgubbsfantaster (mig själv inräknad) i smaken
Jag befinner mig i ett kritiskt stadium i skapandet av min bakbok. som inte har med själva bakningen och recepten att göra, utan handlar om utformningen
Gör man jordgubbsmoussetårta ska det smaka jordgubbar. Den här tårtan gjorde jag till midsommarafton i förra helgen (vad tiden går fort, det känns som om det var evigheter sen) och det var också en evighet sen jag gjorde den sist också
JordgubbsmoussetårtaBotten150 g smör, smält3 ägg4½ dl socker4½ msk kakao1,25 dl vetemjöl1½ tsk vaniljsockerVispa ägg och socker poröst, tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker och rör därefter i smöret
Marcus har namnsdag idag så blev som sagt tårta igen, och blev så gott. Perfekta kladdkakan. Botten. 1 dl olja2 ägg2,5 dl socker1,5 dö vetemjöl 5 msk kakao1 msk vaniljsocker1 krm bakpulverSätt ugnen på 180 graderVispa ihop ägg, socker och olja
Finns det något mer somrigt än svenska jordgubbar. Det tycker inte jag i alla fall. -). Till den här fantastiskt goda moussetårtan behövs 1 liter jordgubbar, har du dem i frysen går det alldeles utmärkt