färska eller frysta. Skiva bären och lägg i en kastrull. Slå på vattnet och ströet och koka upp. Skumma sylten om det behövs, tills det inte finns något skum kvar
1 kg frysta jordgubbarsaft och skal av 1½ lime1 vaniljstångca 20 g färsk ingefära1 dl vatten3 dl syltsockerTina bären nätt och jämnt. 1 kg frysta jordgubbar
Tidigare har jag kokat jordgubbssylt med enbart bär och syltsocker, men numera har jag börjat använda en blandning av vanligt strösocker och syltsocker
Jag har provat två varianter hittills, en med jordgubbssylt, grädde och färska jordgubbar och en där jag mosade lite blåbär med socker (istället för sylt), grädde och färska blåbär
Smält jordgubbssylten i Micro eller i kastrull, häll över kaka och dekorera med färska bär. Denna ljuvliga rabarbercheesecake är en tur i ugnen och serveras kall med smält jordgubbssylt ovanpå
• Lite lavendelblommor i jordgubbssylten blir jättegott. Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta