Så, jag tänkte att jag skulle göra en uppdaterad repris av ett inlägg från i våras och bjussa på mina bästa recept som åtminstone jag tycker är ett måste på varje hederlig vegetarians julbord
Varva ägg, lök, eventuell rödbeta och kryddor i en glasburk med tättslutande lock. 6 kokta ägg. Häll ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig
Inlägg i samarbete med Svensk Fågel. Jag fick frågan om jag tillsammans med några andra matbloggare ville delta i en tävling som går ut på att laga en tolkning av ett julbord på fågel
Kommer ni ihåg DETTA planeringsinlägg. Jag har aldrig varit ansvarig för ett julbord, men jag HAR styrt upp påskbuffén vid tre tillfällen när jag har haft mycket nytta av schemat
Själva ser vi det här inlägget som inspiration inför nästa år och jag hoppas att även ni läsare får lite tips inför nästa år eller kanske förslag på lite nya sillar inför påsk
En annan vitktig del av ett svenskt julbord är ju så klart äggen. Hursom, på ett klassiskt svenskt julbord så finns det ju en del saker som liksom bara måste finns med, eller hur
Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
Rotfruktsgratängen (fast det kändes mer som en omelett med tanke på äggstanningen blev också himla trevlig och den kanske blir mitt bidrag till julbordet i år
Koka upp vatten med ett par matskedar buljongpulver och lägg i brysselkålen. Jag tycker att pajen passar förträffligt på julbordet också, både för vegetarianer och andra