Jag brukar ju laga ett väldigt grönt julbord med fokus på mycket grönsaker. Den senaste veckan har instagram fullständigt svämmat över av hasselbackpotatis och någonstans i bakhuvudet hade jag en bild av en pumpa som var tillagad på samma sätt
På tal om Janssons frestelse snubblade jag över ett recept på denna julklassiker inne hos Victora på Matplatsen under den långa bilfärden söder ut och förde sedan denna upptäckt vidare till julkockarna som lagade gratängen
Här ovanför kan ni se en sjukt trevlig liten video av när jag, Therese, Camilla och Anna som allesammans vann tävlingen som jag och Anamma arrangerade i november, tillsammans lagar upp ett helt växtbaserat julbord i vår studio
Julen närmar sig och det är snart dags att planera vad som ska lagas. Jag tänker även i år göra denna grönkålssallad som jag tycker passar perfekt till julbordet
Dels genom att dela med mig av mina bästa recept här ifrån bloggen, här har jag lite tips och resonemang om hur man kan tänka med maten på det veganska julbordet i ett tidigare inlägg men också genom att faktiskt hjälpa dig att laga maten
Intresset bland många kockar att laga gröna rätter var ofta lågt. Vegetariskt på julbordet. Här kommer ett av mina vegetariska favoritrecept i repris, så du får ett riktigt gott grönt alternativ till julbordet
Istället kan man byta ut en del av köttprodukterna mot motsvarande produkter gjorda av kyckling och kalkon och självklart laga mer grönt än tidigare år
Hon har gett mig många tips då det gäller matlagning (båda mina systrar är väldigt duktiga att laga mat) och för länge sedan fick jag ett recept på rödbetssallad av henne