Nu nalkas julen med stormsteg. Så, jag tänkte att jag skulle göra en uppdaterad repris av ett inlägg från i våras och bjussa på mina bästa recept som åtminstone jag tycker är ett måste på varje hederlig vegetarians julbord
Sill & Lax På första delen av julbordet är det mesta hämtat från havet, med lax och sill. För vår egen skull har jag skrivit lite anteckningar efter vissa saker med hur mycket som hade varit lagom att göra, för att slippa äta julrester fram till påsk
Inlägg i samarbete med Svensk Fågel. Jag fick frågan om jag tillsammans med några andra matbloggare ville delta i en tävling som går ut på att laga en tolkning av ett julbord på fågel
Julaftonsfirandet inleds på eftermiddagen med glögg och tilltugg. Själva ser vi det här inlägget som inspiration inför nästa år och jag hoppas att även ni läsare får lite tips inför nästa år eller kanske förslag på lite nya sillar inför påsk
Äggmed skaldjurscrème. Idag testades årets julbord på Ikea. Cheesecake med tångkorn. Årets julbord innehöll fler vegetariska rätter, grönkålsgratänger var supergod
Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
Rotfruktsgratängen (fast det kändes mer som en omelett med tanke på äggstanningen blev också himla trevlig och den kanske blir mitt bidrag till julbordet i år
Koka upp vatten med ett par matskedar buljongpulver och lägg i brysselkålen. Förväll den några minuter och lägg sedan i grönkålen och koka ytterligare några minuter