Gott till sommarens första potatis eller som en vegetarisk röra på påsk eller julbordet. Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd
Idag blev det en sådan rest-pastagratäng till lunch - pastagratäng med svamp och ädelost. Som ni säkert har märkt gillar jag att använda svamp i matlagning
Temat för cook alongen var christmas fusion, så tanken var att kombinera klassiska svenska smaker och rätter från julbordet med koreanska smaker och kryddor
Svampsufflén kan varieras med andra svampar och färska kryddor. Julaftonen är nära, men om inspirationen för årets julbord fortfarande tryter, så kommer här den tredje och sista delen av mina gröna julrecept
Några av dessa är rådjursstek med plommonsky, Karl-Johansvampsoppa, anis- och fänkålssill, rödbetsglass, saffransmaräng, glöggpannacotta och kanderade popcorn
Idag ska vi på luciafirande i Kåge kyrka och ikväll är vi bjudna på julbord av vår chef. Nu tycker ju endast jag om svamp, annars hade jag nog haft i det också
När jag växte upp var en av de absolut bästa grejerna jag visste med julen det överdådiga julbord som pappa alltid lagade åt oss, och som vi sedan svullade på i flera dagar efteråt
Klassiskt julbord i vegotappning. Mina svamp- och nötpuckar smakrika, mustiga och krispiga. Poängen med ett klassiskt vegojulbord är att göra kanongod rätter som innehåller nya, men ändå bekanta smaker
Perfekt sallad till julbordet, tänker jag. Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi