I fredags kväll, efter en jättemysig ledig dag som spenderades i Skövde med mamma där vi fikade och shoppade och bara umgicks, så var jag hemma för mig själv då sambon var på julbord med sitt jobb
Jag tänker att jag förklarar för er ett recept i taget så ni hänger med på vad som händer här. Som jag har funderat och planerat inför detta samarbete tillsammans med Kronfågeln och Gula pippin
Just därför har jag teamat upp med Anamma som är just ett av de företagen som just nu ligger i fronten och driver på utvecklingen för vad som är möjligt att göra med växter på tallriken
Vad sägs om lite grönkål till de kryddiga revbenen – eller kanske rödkål från Alsace. Om du har tillgång till vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul
Läsaren får också en fördjupad information om vad som händer i en mjölksyrekultur, vilka positiva hälsoeffekter som mjölksyrade produkter har för människan i form av ökat intag av vitaminer och mineralämnen, jämnare svängningar i blodsockret och en förbättrad tarmflora
Det innebär att jag helt enkelt livesänder när jag lagar olika maträtter, men att ni som tittar också fått möjligheten att köpa hem ingredienserna till rätten som ska lagas och kan laga den samtidigt som mig medan ni ser vad och hur jag gör, och kan få tips, råd och hjälp medan vi lagar maten tillsammans
Jag har verkligen förståelse till att många inte hinner fixa allt själva till julbordet men hur mycket man än hinner så kan det vara roligt att få visa upp något man gjort helt själv från grunden
När juliga kamben kom på tal visste jag därför precis vad jag skulle göra. Granen är pyntad, Gävlebocken står (i skrivande stund) ännu stolt och det har börjat bli lite vitt runt omkring oss
Några av mina favoriter blev tunnbrödet (Rieskabröd) som jag åt flera skivor av tillsammans med den fantastiska julskinkan och sötstark senap och äppelmos, rensteks- och pepparrotssill, kräftsill, hjortronbakad lax, souvasgravad lax, gompasås, björnskinka, älgsalami, rökt bäverstek, vargtasspaté, rådjursstek, souvas, björnköttbullar, guldvaskarpanna, blodpudding från ren, kåtarökt röding, smörstekt svamp, rökta revbensspjäll och rödkål