Gör Janssons frestelse och omelett och kantarellstuvning. Kommer ni ihåg DETTA planeringsinlägg. När jag talade mig varm om att skriva ner ett körschema för att undvika fallgropar
Räkomelett är min mammas specialité. Och eftersom tiden går så fort, så står snart påsken framför dörren och då plockar jag fram min mors recept igen på denna goooooooda räkomelett
Men vi återhämtar oss fortfarande från gårdagen och planerar o förbereder inför söndagens nya kalas så därför får ni istället ett recept på ugnsomelett
Rotfruktsgratängen (fast det kändes mer som en omelett med tanke på äggstanningen blev också himla trevlig och den kanske blir mitt bidrag till julbordet i år
– Omelett med svampstuvning. I år bidrog jag med fyra saker till vårt vegetariska julbord. (Det är perfekt att ha en mamma och två kusiner som också äter vegetariskt, då får man faktiskt ihop ett helt julbord
Ofta förekommer omeletter, gratänger, korvar, köttbullar, aladåber och puddingar bland varmrätterna. Men de var också tydligt olika till exempel Janssons frestelse och omelett återfanns bara på det vanliga smörgåsbordet och inte till jul, medan rimmad skinka och leverpastej bara återfanns på julsmörgåsbordet
Omelett. Det är för sent att komma med inspiration till julbordet idag, men med tanke på att jag är less på julmat försöker jag göra någonting helt annat
När omeletten är krämig är den färdig. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret i en stekpanna. Tillsätt tomaterna i bitar och låt dem fräsa med en liten stund