Färdigt på. 1 tim Tips. Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Blev inte lika goda som Leilas rocky roads men känns mycket bättre att äta dessa än sockerbomberna. Ischoklad från Annahaeggman som tipsar om att ha ägg i smeten så blir den inte lika fet i munnen
Leilas Rocky Road är ju ett måste nu till jul tycker jag. En riktig kaloribomb men åh så gott. -) Enkelt är det också, det jobbigaste är nog att skala pistagenötterna
Det här vill Baileys ta vara på genom att öppna upp Baileys Treat Factory - en magisk julgodisfabrik för vuxna där alla som vill är välkomna att skapa sina egna sötsaker smaksatta med Baileys tillsammans med konditorn Tea Malmegård
Dessa köpte jag på Leilas generalstore. För fler recept på ”raw” julgodis titta gärna in på Karin Rahms Blogg, Green Earths Blogg (där jag för övrigt köper nästan alla mina ingredienser) och såklart på Food Pharmacy’s Blogg
Vi har verkligen haft det bra – mys framför spisen, fotat mammas alla tomtar, kikat på rådjuren utanför fönstret, ätit massor med julgodis, ätit massor med julmat, gosat med husdjuren, ätit lite till – ja mycket lugnt och mysigt
Jag vet att det är julgodis och att det är februari – men det här kan jag äta året om. Och av alla de otal receptvarianter som finns på Rocky road så tror jag faktiskt att Leilas recept vinner
Årets sista julgodis blev fyllda dadlar. Det här receptet kommer ursprungligen från Leila men jag förstår mig inte riktigt på mängderna där så jag har inte brytt mig om att skriva ut mängder här heller
Hittade gammalt julgodis i kylskåpet. Jag har lånat mycket från Leila i det här receptet. Ingredienser 120 g smör1 dl råsocker1 st ekologiskt ägg1,5 dl vetemjöl0,5 dl havregryn0,5 tsk bakpulver0,25 tsk salt100 g choklad av valfri smak eller gammalt julgodis med mycket choklad imarshmallows1 dl salta jordnötterKör alla ingredienser utom havregryn, choklad, jordnötter och marshmallows i en matbedredare