1 stor burk 400 g saltsillfiléerTill lagen3 ,5 dl vatten1 1/2 dl socker1 dl ättikssprit (12 %) - kan ökas till 1 1/2 dl, om ni gillar lite mer ättiksbett8 kryddpepparkorn, krossade1 kanelstång, krossad1 liten bit torkad ingefära, krossad (går även med en lite större bit strimlad, färsk ingefära)5 krossade nejlikor10 hela nejlikorlite muskotblommafinstrimlad zest (yttre delen av skalen) från en klementin (eller från 1/3 apelsin)lite halvkrossad kardemumma3-4 finhackade ansjovisar + allt spadet från ansjovisburken1/2 dl vardera av mycket finhackad morot, purjolök och rödlök (lika mycket till går åt några dagar senare, inför serveringen. 1 1/2 dl socker
Ok, ett kallt bra brännvin med pomerans tackar jag inte nej till, men just när det kommer till maten sneglar jag hellre framåt och serverar nya smaker med inte uteslutande klassiska råvaror
Julsill. Hej på er,. Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite sillrecept. Jag brukar försöka att göra ett par stycken nya varianter varje jul/midsommar, kul med andra smaker än de som finns färdiga i butik