Julsill recept

Krämig julsill II

Krämig julsill II

Låt sillen rinna av och skär den sedan i sneda bitar. Rör samman gräddfilen med majonnäs och kaviar. Skala och hacka löken fint
Årets julsill granatäpple&lök

Årets julsill granatäpple&lök

Att lägga in sill är en favoritsysselsättning så här inför jul i mitt kök. Som jag sagt förut, jag gör det för sällan och ofta gör jag samma gamla recept som alltid
Kryddig julsill

Kryddig julsill

Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Tillsätt kryddnejlikor, peppar, kanel och apelsinskal. Låt lagen kallna helt i ett vattenbad
Julsill med apelsin och saffran

Julsill med apelsin och saffran

Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig
Julsill

Julsill

Så var det dags att lägga in Julsillen. Trots att det finns massor av goda färdiginlagda sillar så tycker jag det blir godast med heminlagda

Netas julsill

För många år sedan var jag med i en receptswap på ett pysselforum och fick då det här av Linda G. Har länge tänkt att testa, för det är ju så enkelt
Bloms julsill

Bloms julsill

Edward Bloms julsill. I dag testar vi någon annans sillrecept. Den gode Blom verkar till skillnad från denna blogg inte satsa på att testa en kvantitet av olika sillar, utan att driva ett enda recept till perfektion
Tareqs julsill

Tareqs julsill

Ingr. 1 pkt färdig inläggningssill, 2 dl hackad rödlök, ½ dl hackad dill, ½ dl hackad gräslök, ½ dl stark söt senap, 1,5 msk rökig whisky

Årets julsill på Långbro 2017

Skär sillen och ansjovis i fina bitar lägg ut på ett fat. Blanda kaviar och majonnäs, klicka ut det på fisken
Julsill med ingefära

Julsill med ingefära

En variant på min tidigare julsill, fast med också lite ingefära för att ge den lite sting. Klassiska julkryddor

Julsill Mandarin & Chili

Blanda ättiksprit, Herrljunga Mandarin & chili Glögg, vatten och socker till ättikslagen. Rör tills sockret har löst sig
Julsill

Julsill

Så här blev årets trenne julsillar hos Daniel på Lundagillet. Går säkert att utveckla om man funderar över kryddningen lite annars tror jag det möjligen mer är en midsommarsill än julsill då den liksom försvinner mot lök och senapssillens starka smaker