Sila över lite maizenamjöl och pensla skinkan med griljeringen. Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. Blanda 2 msk färskriven ingefära med 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk skånsk senap, 2 msk flytande honung, 1 äggula och 1/2 dl ströbröd. 2 msk flytande honung
Har kokat julskinkan i min Croc pot idag, Efter 7 timmar (71-73 grader) var det dags för griljering. Blandade 1 äggula, 1 msk honung/socker, 1 msk senap och strödde på 1 dl ströbröd
I sånt fall tänkte jag bjuda på lite tips på andra griljeringar - när det inte är julaftonsskinkan kan man kosta på sig att vara lite wild and crazy tycker jag
Tillsätt akvavit, apelsinjuice och honung. Tilltaget ger mig också utrymme att prova en spännande griljering och att laga en ny hemgjord senap som jag funderat på ett tag
Blanda salt, grädde, äggula, senapspulver och honung. Om ni undrar vad det är för rött ovanpå griljeringen så ”pyntade” jag med rosépeppar, innan den fick skjuts in i ugnen
Så god julskinka. Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta