En ny smak på griljeringen blev det en kväll i veckan när jag gjorde julskinkan. Krav julskinka känns ju allra bäst, men det fanns ingen så Hälsingestintan hade, de är så gott som ekologiska
Idag stekte jag julskinka i soja och åt med grönkål och bulgur. Grönkål är det bara jag som gillar så det brukar jag äta antingen innan jul eller efter, oftast bara i stuvning men här stekte jag den med vitlök och det funkade riktigt bra
God julskinka med lite nya smaker, denna gjorde jag förra året och tyckte det var gott. Julskinkan placerar jag i en stekpåse, för att sen steka den ugnen till den uppnår 70 grader i innertemperatur
Smördegspaj med julskinka 2 rullar smördeg 500 g skinka 2 morötter 1 stor gul lök 300 g broccoli 3-4 dl creme fraiche några skivor ost (jag hade jul edamer och västerbotten) salt och peppar smör till stekning isbergssallad och melon till servering Börja med att skära skinkan och morötterna i mindre bitar, hacka löken och koka broccolin
julskinka eller om det inte är jul… så går det bra ihop med t. Nu var det väldigt länge sedan jag la upp något här på bloggen mest för att jag inte haft tid att vara speciellt kreativ med min matlagning
julskinka/helgskinka, bacon, sidfläsk. Gör först pajdegen. Mät upp smör, mjöl och vatten. Låt stå framme en stund så smöret blir rumsvarmt så blir det lättare att få ihop till en deg