Temperaturen sänktes och glöggen fick sedan sjuda till den hade konsistensen av sirap. Ja men då var det dags, dags för att inleda Sveriges och kanske världens mest traditionella tradition som antingen kan älskas, hatas eller bara glida obemärkt förbi, detta lite beroende på vad man är för en skön lirare
Så tillbaka till frågan, vilken julskinka väljer du. Ekologisk julskinka innehåller inga nitriter och inte heller Ridderheims e-nummerfria julskinka så mitt förslag är att du håller dig till dem
600 g nötkött (ev lamm) 600g griskött (färdigkokt julskinka)2 st morötter 2 st gula lökar 1tsk malen Kryddpeppar 2 tsk salt 12 st lagerblad 1. Sänk temperaturen till 150 grader efter ca 1 timme och lägg i färdigkokta julskinkan
Jag har egentligen aldrig varit speciellt glad för julskinka. Låt den vila till temperaturen når 70 grader, ta då ur termometern och packa upp den ur folien
Jag var sugen på att prova vildsvinsskinka i år istället för vanlig julskinka. Jag gjorde i princip på samma sätt som när jag gör min vanliga julskinka
Eller för den delen julskinkan, köttbullarna och sillen. Oroa dig inte om du tycker att ”ribsen” blir lite mjuka det är dels lite det som är grejen, och när de svalnar till lite mer ljummen temperatur kommer sockret och marinaden att göra ribsen sega och supergoda
Kan tänka mig att den här skulle smaka riktigt gott med julskinka och senap på…. För att få ett sånt bröd riktigt gott är konsten att man kör det på lite längre tid, på lite lägre temperatur i ugnen